Ostatnio chwaliłam tatę, więc dziś czas na mamę 😀 Oto jej dzieło <3
To propozycja świetnej przystawki – do obiadu / do kolacji – wedle gustu i preferencji 😀
Jest:
- efektowna
- szybka w wykonaniu
- lekka
- pyszna
- i soczysta 😀
Składniki:
-
-
- 2 średniej wielkości cukinie
- kilka gałązek świeżej bazylii
- 1/2 szt granatu
- łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz, sól
-
Sposób przygotowania:
Cukinię umyj, osusz i wraz ze skórką pokrój w plastry. Możesz też użyć takiej magicznej szatkownicy, która tnie w plastry o ciekawym kształcie (patrz zdjęcie) 😀
Liście bazylii (kilka zostaw do dekoracji) zmiksuj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dodaj odrobinę soli.
Sosem polej ułożoną na talerzu cukinię, obsyp nasionami granatu, listkami bazylii i świeżo mielonym pieprzem.
Koniec!
Pyszne, piękne i taaaaaaakie zdrowe <3