Cukinia z granatem

 

Ostatnio chwaliłam tatę, więc dziś czas na mamę 😀 Oto jej dzieło <3

To propozycja świetnej przystawki – do obiadu / do kolacji – wedle gustu i preferencji 😀

Jest:

  • efektowna
  • szybka w wykonaniu
  • lekka
  • pyszna
  • i soczysta 😀

Składniki:

      • 2 średniej wielkości cukinie
      • kilka gałązek świeżej bazylii
      • 1/2 szt granatu
      • łyżka soku z cytryny
      • 3 łyżki oliwy z oliwek
      • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Cukinię umyj, osusz i wraz ze skórką pokrój w plastry. Możesz też użyć takiej magicznej szatkownicy, która tnie w plastry o ciekawym kształcie (patrz zdjęcie) 😀

Liście bazylii (kilka zostaw do dekoracji) zmiksuj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dodaj odrobinę soli.

Sosem polej ułożoną na talerzu cukinię, obsyp nasionami granatu, listkami bazylii i świeżo mielonym pieprzem.

Koniec!

Pyszne, piękne i taaaaaaakie zdrowe <3

 

Renata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *