Mieszanka kasz i samo zdrowie <3

A dziś mam dla Was taki oto pyszny przepisik.

I co ciekawe – jest to przepis z OPAKOWANIA.

Zdarzyło Wam się kiedyś robić coś z przepisu z opakowania żywności?

Mi chyba nigdy 😀

Ale powiem Wam, że tym razem to naprawdę samo zdrowie, no i takie smaczne 🙂

W popularnych sklepach z owadem w szyldzie można odnaleźć mix kaszy gryczanej z kaszą bulgur, czerwoną soczewicą, suszonymi pomidorami i pestkami dyni.

Brzmi nieźle? 

I takie jest. Zdrowe, dobre no i żadnych podejrzanych składników.

Z takich „półproduktów” jestem w stanie korzystać 😀

Choć nie do końca można to nazwać półproduktem, w końcu wszystko jest surowe.

Do kaszy proponowana jest pyszna sałatka.

Składniki na danie

      • mieszanka kasz – 200g
      • mozzarella w kulkach – 250g
      • pomidorki koktajlowe – 200g
      • awokado (1/2 szt) – w mojej wersji jest 1,5 sztuki 🙂
      • sól, pieprz do smaku
      • oliwa z oliwek (2 łyżki)
      • sok z cytryny (1 łyżka)
      • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kaszę gotujemy w wodzie. Jest ona sprzedawana w saszetkach, ja jednak zalecam wysypanie kaszy z saszetek i gotowanie w wodzie w proporcji kasza:woda = 1:2, tak aby zrezygnować z wylewania witamin i składników mineralnych wraz z wodą 🙂 Cała woda ma być wchłonięta!

Pomidorki kroimy, awokado obieramy i kroimy, polewamy oliwą i sokiem z cytryny, przyprawiamy, posypujemy natką pietruszki.

Podajemy z ugotowaną kaszą.

Szybkie, smaczne i zdrowe!

Polecam 🙂

Renata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *