Muszle z soczewicą

Mam dla Was pomysł na fajną przekąskę 🙂

Muszle z soczewicą! <3

Możecie je wykorzystać jako dodatek do kolacji dla swoich gości.

Są efektowne, fajne do podgryzania no i pyszne!

I nie takie skomplikowane 🙂

Składniki:

      • Makaron muszle
      • Soczewica czerwona i zielona
      • Papryka
      • Cebula
      • Pieczarki
      • Ulubione przyprawy – tymianek, bazylia, oregano
      • Kiełki rzodkiewki, świeża bazylia – do posypania

Sposób przygotowania:

Nie podaję ilości – wszystko zależy od tego jakiej wielkości muszle kupicie. No i jakiej wielkości paczkę – i ile chcecie ich przygotować 🙂

Makaron muszle ugotować  na wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Musi być al dente. Odcedzić i rozłożyć na papierowym ręczniku – aby makaron wystygł i się nie posklejał.

Soczewicę czerwoną i zieloną ugotować na wodzie (ok. 25min) – lekko posolić. Każdą osobno.

Paprykę, cebulę i pieczarki poddusić na oleju rzepakowym. Przyprawić.

Zrobić dwa farsze – jeden z soczewicą czerwoną, drugi – z zieloną. Będą dwu-kolorowe 🙂

Każdą z muszli nadziewać. Posypać kiełkami rzodkiewki i ozdobić bazylią.

 

Smacznego!

PS. Nieskromnie powiem, że pomysłodawcą i wykonawcą jest mój kochany Tata <3

Wiecie jaką satysfakcję daje zarażanie zdrową dietą swoich najbliższych? 😀 POLECAM 😀

 

Renata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *