O mnie

Jestem absolwentką studiów I i II stopnia na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu na kierunku Dietetyka.

Poza gabinetem –  jako dietetyk pracuję także w Dolnośląskim Centrum Transplantacji Komórkowych z Krajowym Bankiem Dawców Szpiku, gdzie zajmuję się pacjentami z chorobami nowotworowymi i dbam o ich sposób żywienia, ponieważ ma on fundamentalne znaczenie podczas chemioterapii, jak i w okresie przeszczepu szpiku.

Jeśli szukacie dietetyka onkologicznego we Wrocławiu – dobrze trafiliście.

Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki ze statusem Dietetyk Medyczny.

Wraz z Wrocławskim Centrum Zdrowia prowadzę też projekt “ZDROWA MATKA I DZIECKO” edukując w zakresie żywienia kobiety ciężarne i karmiące.

Nieustannie się kształcę biorąc udział w licznych szkoleniach i konferencjach, ponieważ uważam, że najgorszym specjalistą jest ten, kto nie aktualizuje swojej wiedzy i posługuje się tą – zdobytą gdzieś, kiedyś na samym początku swojej drogi nie patrząc na to, że dietetyka jest bardzo dynamiczną dziedziną nauki i należy poświęcić jej odrobinę czasu, aby za nią nadążyć.

Wychodzę z założenia, że dieta ma być przyjemnością.

Układam jadłospisy w sposób zindywidualizowany.

Nigdy nie podsuwam pacjentom dwóch takich samych diet.

Skuteczna dietoterapia musi być „uszyta na miarę”, dlatego stawiam bardzo duży nacisk na wywiad żywieniowo-medyczny, który pozwala mi na poznanie pacjenta – jego stanu zdrowia, stylu życia, preferencji smakowych i umiejętności kulinarnych 🙂

Łączę przyjemne z pożytecznym (dietetycznym) i to jest mój klucz do zdrowia, którym chętnie się z Wami podzielę.

Serdecznie zapraszam do kontaktu!

mgr Renata Sławomirska-Kędzia

dietetyk kliniczny