Mamy dziś pierwszy dzień wiosny! 🌷🌹🌼
W związku z obecną sytuacją #koronawirus – zróbcie sobie dzisiaj dzień WAGAROWICZA i #zostanwdomu!
Zróbcie w końcu te wagary od wychodzenia z domu!
Wyczarujcie wiosnę we własnej kuchni.
Przygotujcie coś lekkiego, coś kolorowego.
Mam dla Was propozycję śniadania / II śniadania, czy też przekąski.
Ale pamiętajcie – nie idźcie do sklepu jeśli czegoś Wam brakuje.
Główkujcie w kuchni, róbcie zamiany. Jak nie to, to przygotujcie coś innego. Wykorzystujcie produkty, które macie w domu.
Dajcie sobie spokój ze świętowaniem wiosny na dworze.
Dajcie sobie spokój z ganianiem po sklepach.
Przepis na wiśniową owsiankę !
Składniki:
- kiwi – 1 sztuka
- płatki owsiane górskie – 3 łyżki
- orzechy włoskie – 4 sztuki
- ser twarogowy chudy – 60 g
- wiśnie mrożone – lub jagody lub truskawki (…) – 150g
- jogurt naturalny – 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Jogurt zmiksuj z serem i rozmrożonymi wiśniami.
Dodaj płatki, orzechy i pokrojone kiwi.
Zjedz od razu – nie czekaj aż płatki namokną, bo wzrośnie ładunek glikemiczny posiłku (!), co negatywnie wpływa na poziom glukozy we krwi.
Zjedz od razu – nie czekaj aż płatki namokną, bo wzrośnie ładunek glikemiczny posiłku (!), co negatywnie wpływa na poziom glukozy we krwi.
Szybki, prosty a jakże pyszny posiłek!
PS. Zdjęcie i wykonanie pochodzi od jednego z pacjentów 🙂
Bawcie się w kuchni produktami, które macie zachomikowane.
Zostańcie w domu i pomyślcie, kiedy ostatni raz mieliście okazję uratować świat siedząc w domu??
Trzymajcie się zdrowo i uważajcie na siebie!