Wiśniowa owsianka

 
Mamy dziś pierwszy dzień wiosny! 🌷🌹🌼
 
W związku z obecną sytuacją #koronawirus – zróbcie sobie dzisiaj dzień WAGAROWICZA i #zostanwdomu!
 
Zróbcie w końcu te wagary od wychodzenia z domu!
 

Wyczarujcie wiosnę we własnej kuchni.
Przygotujcie coś lekkiego, coś kolorowego.
Mam dla Was propozycję śniadania / II śniadania, czy też przekąski.
 
 
Ale pamiętajcie – nie idźcie do sklepu jeśli czegoś Wam brakuje.
Główkujcie w kuchni, róbcie zamiany. Jak nie to, to przygotujcie coś innego. Wykorzystujcie produkty, które macie w domu.
Dajcie sobie spokój ze świętowaniem wiosny na dworze.
Dajcie sobie spokój z ganianiem po sklepach.
 
 
Przepis na wiśniową owsiankę !
 
 
Składniki:
  • kiwi – 1 sztuka
  • płatki owsiane górskie – 3 łyżki
  • orzechy włoskie – 4 sztuki
  • ser twarogowy chudy – 60 g
  • wiśnie mrożone – lub jagody lub truskawki (…) – 150g
  • jogurt naturalny – 1 sztuka
 
Sposób przygotowania:
 
 
Jogurt zmiksuj z serem i rozmrożonymi wiśniami.
Dodaj płatki, orzechy i pokrojone kiwi.
Zjedz od razu – nie czekaj aż płatki namokną, bo wzrośnie ładunek glikemiczny posiłku (!), co negatywnie wpływa na poziom glukozy we krwi.
Szybki, prosty a jakże pyszny posiłek!
 
PS. Zdjęcie i wykonanie pochodzi od jednego z pacjentów 🙂
 
 
Bawcie się w kuchni produktami, które macie zachomikowane.
Zostańcie w domu i pomyślcie, kiedy ostatni raz mieliście okazję uratować świat siedząc w domu?? 
 
 
Trzymajcie się zdrowo i uważajcie na siebie!
Renata

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *